سیستم عامل

 

سیستم عامل چیست؟

نرم افزاری است که از طریق آن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در اختیار ما قرار می گیرد. که از لحظه روشن شدن کامپیوتر(یا موبایل) مدیریت تمام قسمت های دستگاه را بعهده دارد.

این نرم افزار بستری است برای نصب و اجرای دیگر نرم افزارها مانند بازیها و برنامه های کاربردی.

 

”دنبال کنید (خطاهای فرمول نویسی در اکسل)

 

این نرم افزار سیستمی(OS) تمام نرم افزارها و سخت افزارهای رایانه را مدیریت می کند. وظایف اصلی مانند مدیریت فایل، حافظه، فرآیند، مدیریت ورودی و خروجی و کنترل دستگاه های جانبی مانند درایو دیسک و چاپگر را انجام می دهد.

اغلب اوقات، چندین برنامه کامپیوتری مختلف به طور همزمان در حال اجرا هستند و همه آنها باید به واحد پردازش مرکزی (CPU)، حافظه و فضای ذخیره سازی رایانه شما دسترسی داشته باشند که سیستم های عامل همه این ها را هماهنگ می کند تا مطمئن شود هر برنامه آنچه را که نیاز دارد دریافت می کند.

سیستم عامل 

سیستم های عامل معمولاً روی هر رایانه ای که خریداری می کنید از قبل بارگذاری می شوند. اکثر افراد از سیستمی استفاده می کنند که قبلاً با رایانه آنها ارائه شده است، اما می توان سیستم عامل اولیه را مطابق با اولویت خود ارتقا یا تغییر داد.

سیستم های عامل مختلف به روش های مختلف کار خواهند کرد. آنها ممکن است از نظر بصری متفاوت به نظر برسند، اصطلاحات مختلفی برای عملکردهای مشترک داشته باشند و برنامه ها را به روش های مختلف سازماندهی کنند.

برخی از انواع سیستم عاملهای کامپیوتر

1- داس ( اولین سیستم عامل کامپیوترهای شخصی بود که امروزه به کار نمی رود )
2- ویندوز ( پر کاربردترین در دنیا می باشد که توسط شرکت مایکروسافت ارائه می شود )
3- لینوکس ( سیستمی با انعطاف بالا که بین مدیران سیستم ها رایج می باشد )
4- مک . او . اس ( این سیستم برای کامپیوترهای مکینتاش که توسط شرکت اپل تولید می شود )

برخی از انواع سیستم های عامل موبایل هوشمند

1- اندروید ( پر کاربردترین سیستم های همراه که توسط شرکت گوگل ارائه می شود )
2- ویندوز (سیستم‌عاملی است که توسط شرکت مایکروسافت برای گوشی‌های هوشمند ساخته می‌شود )
3- آی – او – اس ( سیستم اصلی همراه برای گوشی های اپل می باشد)
4- بلک بری ( توسط شرکت بلک‌بری برای تلفن های هوشمند بلک‌بری ساخته می‌شود )

 

اجرای برنامه

سیستم عامل واسط بین یک برنامهٔ کاربردی و سخت‌افزار رایانه را فراهم می‌کند، به گونه‌ای که یک برنامهٔ کاربردی می‌تواند تنها با رعایت قوانین و رویه‌های برنامه‌ریزی شده در سیستم عامل با سخت‌افزار ارتباط برقرار کند. سیستم عامل همچنین مجموعه‌ای از خدمات است که توسعه و اجرای برنامه‌های کاربردی را ساده می‌کند. اجرای یک برنامهٔ کاربردی شامل ایجاد یک فرایند توسط هستهٔ سیستم عامل است که فضای حافظه و منابع دیگر را اختصاص می‌دهد، اولویت این فرایند را در سیستم‌های چندکاره ایجاد می‌کند، کدهای باینری برنامه را در حافظه بارگذاری می‌کند و اجرای برنامهٔ کاربردی را آغاز می‌کند. سپس با کاربر و دستگاه‌های سخت‌افزاری ارتباط برقرار می‌کند.

تک‌کاره و چندکاره

یک سیستم تک‌کاره تنها می‌تواند یک برنامه را به‌طور همزمان اجرا کند، در حالی‌که یک سیستم عامل چندمنظوره اجازه می‌دهد تا بیش از یک برنامه به‌طور همزمان اجرا شود. این مهم با به اشتراک‌گذاری زمان حاصل می‌شود، که در آن زمان پردازندهٔ موجود بین چندین فرایند تقسیم می‌شود. این فرایندها هر یک به‌طور مکرر در برش‌های زمانی توسط یک زیر سیستم برنامه‌ریزی می‌شوند. 

سیستم چند وظیفه‌ای ممکن است در انواع پیشگیرانه و تعاونی مشخص شود. در سیستم چند وظیفه‌ای، سیستم عامل زمان CPU را قطع می‌کند و شکافی را به هر یک از برنامه‌ها اختصاص می‌دهد. سیستم عامل‌های یونیکس مانند Solaris, Linux و همچنین غیر Unix مانند AmigaOS، از وظیفه‌های پیشگویی‌کننده پشتیبانی می‌کنند. چند وظیفهٔ کاری با تکیه بر هر فرآیند بدست می‌آید تا زمان دیگری را برای سایر فرآیندها به صورت تعریف‌شده فراهم کند. نسخه‌های ۱۶ بیتی مایکروسافت ویندوز از چندکاره مشارکتی استفاده می‌کردند. نسخه‌های ۳۲ بیتی ویندوز NT و Win9x از وظایف پیشگیرانه استفاده می‌کنند.

درباره این مقاله: 

این مطلب( سیستم عامل ) گوشه ای از مطالب دوره آموزشی مبانی می باشد که در آموزشگاه اندیشه مانی برگزار می شود، این آموزشگاه دارای دوره های کامپیوتر، بورس و برنامه نویسی می باشد که در غرب تهران و نزدیک به محله های صادقیه، آریاشهر، ستارخان و مرزداران واقع شده است.

دسترسی به این امکان وجود ندارد.